top of page

Meer over Cradle coaching

093b396b-a2f5-4f36-a53a-1d4155e2c0f2.jpg
_B4A0450-bewerkt.jpg
BEVAL.png

Roos Blok (1987)

Ik ben een geboren en getogen Amsterdamse, en groeide op in een liefdevol gezin. Na mijn middelbare school heb ik een tijdje gewerkt en gereisd. In 2010 startte ik met de opleiding tot verloskundige. Een droom die uit kwam. Met heel veel plezier heb ik als verloskundige gewerkt tot ik zelf moeder werd van onze dochter Lena. Daarna vond ik de 24-uurs diensten en het moeder zijn niet te combineren. Ook voelde ik me steeds minder op mijn plek in de geboortezorg. Juist de dingen die ik het mooiste vond aan het vak werden steeds schaarser. Het contact maken met de ouders. Echt contact. Continue liefdevolle aanwezigheid bij een baring. Tijd.

 

Ik gooide het roer om en werd zwangerschapsdocent bij Mom & co. Daar werkte ik jarenlang met veel plezier en schreef ik mijn eerste online cursus.. Maar na de geboorte van onze tweede dochter begon ik toch het 1-op-1 begeleiding geven te missen. Ik merkte dat er ook nog steeds mensen via via vroegen of ik niet iets voor ze kon betekenen. Of ik niet eens wilde komen praten. Doula's vroegen of ik eens mijn visie wilde delen met hun cliënten of bespraken lastige casussen met mij. Vrienden en kennissen vroegen of ik niet toch bij de bevalling wilde zijn. En zo ontstond eigenlijk organisch een coachingspraktijk voor zwangeren en moeders, met af en toe ook bevallingsbegeleiding.

Daarnaast ben ik me altijd blijven verdiepen in wat ons als mens mens maakt. Persoonlijke ontwikkeling, therapie, familieopstellingen, retraites, er kwam van alles voorbij. Totdat ik een keer een transformational breath sessie bijwoonde. Daar werd ik zo geraakt door de transformerende kracht van adem dat ik er helemaal in ben gedoken en me liet opleiden tot ademcoach. Ik kon niet geloven dat met zoiets simpels als ademhaling er zulke grote processen op gang kunnen worden gebracht. Ik voelde oude pijn en trauma transformeren naar levenslust, plezier, speelsheid en zelfvertrouwen. 

Met deze persoonlijke transformatie veranderde ook mijn visie op hoe ik mijn leven wilde leiden. Mijn man voelde hetzelfde en in 2022 besloten we om (opnieuw) het roer om te gooien. We verkochten ons huis en vertrokken voor onbepaalde tijd met het gezin naar Mexico. Daar leven we nu de grootste tijd van het jaar. Tussen de maanden mei -september ben ik meestal in Nederland of ergens anders in Europa te vinden. Afspraken zijn dus meestal online, maar mocht het zo uitkomen is live afspreken ook heel fijn. 

bottom of page